Ma ei tea, mida teha?

Paljud inimesed pöörduvad coachi poole eesmärgiga muuta oma elu, kuid nad eksivad arvates, et lahendus probleemidele tuleb väljastpoolt neid endid ning mitte seestpoolt.

Coach pühendab alati aega sellele, et inimene mõistaks – vastused, mida ta otsib, on tema enda sees olemas. Coach aitab küsimusi küsides leida üles enda sees olevad vastused, sest vaid meie ise teame, mis meile parim on. Olukorras, kus vajatakse abi suuremal määral, võtab coach mentori rolli, kuid enamjaolt hoiab coach enda neutraalset positsiooni kogu sessiooni aja.

Igal inimesel on potentsiaal korda saata suuri tegusid, kuid väga vähestel meist on julgust järgida oma unistusi. Me oleme piiratud omaenda hirmude, ühiskonna ja teistelt inimestelt tuleva kriitika poolt. Coach aitab inimestel hirme ületada, leida enda potentsiaali, luua oma visioon või unistus, mis on nii tõeline, et see justkui olekski juba käegakatsutav.

Meie ise oleme endale kõige suuremaks takistuseks. Me veedame liiga palju aega väliste faktorite pärast muretsedes ega taipa, et oleme juba eos seadnud endale seestpoolt tulevad piirid. Coachingu protsess võib aidata meil unustada sisemise monoloogi ning keskenduda asjadele, mida soovime saavutada. Kui meie sisemine hääl ei ole enam nii tugev, siis on kergem oma unistuste ja eesmärkide poole liikuda.

Coach on sulle uskumatult väärtuslik partner, sest coach on niisugune mõttekaaslane, kellele on tähtis sinu heaolu.

Sinu sõbrad ja sugulased võivad sind küll igati toetada ja anda sageli kaasa ka nõuandekillukesi. Ainuke varjukülg nendel nõuannetel on, et need põhinevad teiste inimeste kogemustel ning mõnikord arvavad nad, et ”teavad”, mis on sinu jaoks parim. Nii tahavad nad sinu eest otsuseid teha ja juhivad sind lähtuvalt nende endi soovidest, mitte sellest, mis aitaks sinu soovidel täituda. Me kõik kogeme ja tõlgendame situatsioone erinevalt.

Ma olen kuulnud üsna mitut lugu, mis algab sõnadega „Ma ei tea, mida teha“, “See ei ole see, mida ma endale sooviksin“ – juba esimene samm, coachingu aja broneerimine, võib olla paljudele imeliselt jõustav. Sellel hetkel, kui oled teinud otsuse minna coachingusse, hakkad juba vaikselt enda seest otsima lugu ja vastuseid, mida coachile rääkida. See võib viia juba mõnedele arusaamistele enne, kui oled jõudud coachingu sessioonile.

See on esimene samm paljude väikeste, kuid oluliste sammude seas unistusteni viival teekonnal.

Coachingu käigus saame iga kliendiga ehitada kandva vundamendi – räägime väärtustest, andest, oskustest, kirest. Üsna sageli võtab terviklike väärtuste ja tõelise kire leidmine aega – see on isikliku arengu tee, filosoofiline lähenemine elule. See on teekond, kus avastused on nii üllatavad ja drastilised, et sulle võib tunduda, et su õlgadelt on langenud suur koorem. Nii oledki leidnud lisajõu selleks, et oma unistused ellu viia.

Coaching on konfidentsiaalne ja hinnanguvaba. Mina usun 100-protsendiliselt, et iga inimene ise on enda elu ekspert. See on meie coachingu-suhte aluseks.

Võta aega iseendale, et kuulata ja saada aru, mida sa päriselt tahad. Kõige väiksem samm õiges suunas võib osutuda suurimaks sammuks su elus.