Õppetund vol 1

Üks minu õppetundidest on see, et pean õppima hoidma kinni lubadustest, mis annan teistele ja iseendale. Kahjuks olen alatihti valmis kõiki aitama ja tegema KOHE ilma, et ma suudaks ise läbi mõelda, kas mul tegelikult ka selleks aega on. Kuidagi ei taha tunnistada, et igas päevas on vaja puhata, süüa ja kui soovid paremaks ja targemaks saada, siis peab olema ka aeg, mil saad lugeda ja õppida ja niisama olla. Võin öelda, et ma siiani õpin mitte pea ees vette hüppamist. Minu puhul on see keeruline, sest armastan väljakutseid eriti kui need tunduvad alguses peaaegu võimatud. Ma ju saan hakkama ja saan nende kõikide teiste projektide kõrvalt selle ära teha.

Ja ma siiski unustan ära selle, et ööpäevas on 24 tundi ja ma ei saa kõikide tegevuste jaoks olla olemas all day….all night….all year.

Sain just enda suurelt eeskujult ja healt sõbrannalt Marikalt hea lause:

“Alla misstag jag någonsin gjort var när jag ville säga nej men sa ja” “ Kõik vead olen ma teinud siis, kui olen öelnud jah, kuid oleksin tahtnud öelda ei!”

Kuid selleks, et jõuda just nende eesmärkideni, mis oleme iseendale pannud, ei saa kõigele jah öelda, sest teiste eesmärke ja soove täites unustame kergelt enda omad. Need võivad ununeda teiste projektide kõrval nädalateks, kuudeks ja vahel kahjuks isegi aastateks.

Hea näide sellest, et ma ikka veel jooksen mõtlemata ringi: üks metrooliin oli  kinni pandud, kuna nädalavahetusel toimuvad hooldustööd. Selle asemel, et rahulikult mõelda, kuidas ma kõige kiiremini jõuaksin soovitud sihtpunkti (võimalusi oli mitmeid), ma ei peatunud, et rahulikult mõelda, vaid hüppasin töötaja soovitusel ja massiga kaasa minnes järgmisele rongile, mis tuli ette samal hetkel. Selle tulemusena seiklesin 20 min rohkem underground-is (metroos), mis aga pikendas minu eesmärgini jõudmist 3h, sest jäin varasemast bussist maha. Lihtne näide sellest, et kiirelt tehtud otsused ei aita kiirelt jõuda soovitud tulemuseni. Parem võta üks hetk veel ja siis tee otsus. Kas just 7 korda tasuks mõelda ja siis tegutseda, aga hetke küll. Usun, et aitab ka sellest kui mõtled vaid ühe korra aga korralikult.

Meie elu annab meile tihti õppetunde vaikselt ja valutult, kuid me ju ei märka neid ega mõtle nendele, kuna meie elud on ju nii kiired. Pidevalt on kiire…aga kuhu? Kuhu sa kiirustad? Kas sa ikka pead sinna minema?

Kas see on see mida sa soovid? Mida üldse soovid?

Need on küsimused, mida võiks endalt aeg ajalt küsida….kontrollimaks, kas oled õigel teel. Teekonnal, mis viib sind kõige meeldivamalt eesmärgini.

Hetkel õpin tehtud vigadest ja viin sisse muudatusi enda elus. Rutiin ja stabiilsus on head asjad…need ei võta ära mu seiklushimu ega võimalusi:)

IMG_1640

Et, mis ma siin Inglismaal teen? Jalutan, naudin hekte,mõtlen – analüüsin, puhkan, teen kokkuvõtteid ja plaane, õpin, loen ja kogen.

IMG_1664 IMG_1705

IMG_1930

Käin võimalusel koolitustel ja workshopidel.

IMG_1973

Muidugi käin ka väljas ja naudin Londoni elu!

IMG_2005

Sain ka oma esimese PÄRIS kirja 🙂

Add A Comment